preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Ivana Novaka Macinec

 > Naslovnica

Lektire za osnovnu i srednju školu u elektroničkom formatu

Autor: Josipa Strnišćak, 28. 2. 2020. 08:56

Poštovani učenici, često se događa da cijeli razredi posuđuju jednu knjigu u isto vrijeme i tada nema dosta knjiga za posudbu. Kao rješenje tog problema, objavljena je internet stranica na kojoj učenici osnovnih i srednjih škola mogu besplatno preuzeti lektire u elektroničkom obliku (pdf ili pub) te ih čitati na svojim tabletima ili pametnim telefonima. Lektirni naslovi dostupni su na linku HRlektire.com.

 [više]

Specifične mjere zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 27. 2. 2020. 09:14

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Zagreb, 26.02.2020.

 

Preporuka postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, školama i đačkim domovima)

Specifične mjere zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19):

 

Postupci provjeravanja putnika koji ulaze u Hrvatsku definirani su na način da se osigura najveća moguća zaštita zdravlja stanovništva i putnika uz minimalno ometanje međunarodnog prometa.

Trenutno, od 24.2.2020. su na snazi preventivne mjere koje uključuju zdravstveni nadzor za osobe koje su boravile u kontinentalnoj Kini (tj. isključuje se Makau, Hong Kong i Taiwan), Južnoj Koreji i dviju pokrajina u Italiji – Lombardija i Veneto.

Za osobe koje su unazad 14 dana boravile u kontinentalnoj Kini (tj. isključuje se Makau, Hong Kong i Taiwan) i Južnoj Koreji te oni koji su nakon 23. veljače doputovali u Hrvatsku iz pokrajina Lombardiji i Veneto u Italiji provodi se u trajanju od 14 dana od napuštanja zahvaćenih područja:

  • aktivni zdravstveni nadzor (javljanje zdravstvenog stanja teritorijalno nadležnom epidemiologu prema adresi stanovanja/boravka)
  • u samoizolaciji na temelju rješenja graničnog sanitarnog inspektora o podvrgavanju zdravstvenom nadzoru radi praćenja pojave simptoma respiratorne bolesti.

- Definicija zahvaćenog područja: KINA, JUŽNA KOREJA, LOMBARDIJA I VENETO U ITALIJI.

 [više]

3. kolo MAT - LIGE (Proljetno kolo)

Autor: Josipa Strnišćak, 19. 2. 2020. 13:46

U našoj školi 19. veljače nastavila se MAT - LIGA. Učenici su sudjelovali u 3. kolu.

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Josipa Strnišćak, 17. 2. 2020. 10:31

Nakon održanog školskog natjecanja iz informatike na kojem je sudjelovalo devetero učenika, petero najboljih pozvano je na županijsko natjecanje koje je ove godine održano 14.2.2020. u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.  Našu je školu predstavljalo dvoje učenika petih razreda (Nikola Jovičić, Žan Vibovec) i troje učenika šestih razreda (Jakov Bregović, Josip Branilović i Lana Trbović) pod mentorstvom učiteljice informatike Josipe Strnišćak. Svi učenici ostvarili su odlične rezultate, a osobito Nikola Jovičić koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji „Digitalne kompetencije“. Čestitke svim učenicima na sudjelovanju i postignutim rezultatima!

 [više]

Obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole za šk. godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 31. 1. 2020. 13:02

U prilogu donosimo obavijesti o upisu djece u prvi razred osnovne škole za šk. godinu 2020./2021. na području Međimurske županije.

 [više]

Poziv na procjenu i vrednovanje kandidata Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 28. 1. 2020. 14:33

U prilogu donosimo obavijest o pozivu na procjenu i vrednovanje kandidata za radno mjesto učitelj/ica razredne nastave.

 [više]

Klokan bez granica 2020

Autor: Josipa Strnišćak, 21. 1. 2020. 11:11

„KLOKAN BEZ GRANICA“

Najveće međunarodno matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola održati će se po dvadeset i drugi put ove godine u Republici Hrvatskoj. Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Moto natjecanja je „ bez selekcije, eliminacije i finala“.

 

 [više]

Roditeljski sastanak za prvašiće

Autor: Josipa Strnišćak, 21. 1. 2020. 10:03

Poštovani roditelji,

roditeljski sastanak za upis prvašića u školsku godinu 2020./2021. održat će se u srijedu, 12.2.2020. godine, u 11 sati i 17 sati u prostorima škole OŠ dr. Ivana Novaka Macinec.

 [više]

Novi kalendar rada OŠ dr. Ivana Novaka Macinec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 30. 12. 2019. 14:56

U privitku donosimo Odluku o izmjeni Godišnjeg plana i programa rada OŠ dr. Ivana Novaka Macinec.

 [više]

Božićna priredba u Gornjem Hrašćanu

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 12. 2019. 13:53

U četvrtak, 19.12. u 16.30 u društvenom domu u Gornjem Hrašćanu održala se božićna priredba uz prigodni program. Učenici i učitelji su se zaista potrudili i kroz pjesmu, ples, igrokaze i recitacije pokazali što su vrijedno pripremali. Uz priredbu održao se i božićni sajam gdje su posjetitelji mogli kupiti prigodne božićne ukrase koje su izrađivali učenici i učitelji školske zadruge Različak. Na kraju priredbe svima prisutnima obratila se ravnateljica škole Božena Dogša i zaželjela ugodne nadolazeće blagdane te najavila dolazak Svetog Nikole i Djeda Božićnjaka koji su donijeli poklone.

 [više]

Božićno dobro djelo

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 12. 2019. 10:30

Božić je vrijeme darivanja i nesebičnog pomaganja. Učenici 2.a i 2.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Ankom Zlatarek i Paulinom Mikolaj Blagus posjetili su najstarije osobe u Paragu koje žive same. Poklonili su im hranu kako bi im uljepšali božićne dane. Oduševljenje na licima nije se moglo sakriti. 

 [više]

Poziv na procjenu i vrednovanje kandidata Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 18. 12. 2019. 11:16

U prilogu donosimo Poziv na procjenu i vrednovanje kandidata.

 [više]

II. kolo MAT lige

Autor: Josipa Strnišćak, 11. 12. 2019. 15:14

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

Učenici od petog do osmog razreda naše škole natjecat će se u MAT 2 – ligi (D kategorija).

Danas je u našoj školi održano II. (zimsko) kolo.

 

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Josipa Strnišćak, 2. 12. 2019. 21:02

Poštovani učenici i roditelji,

u UTORAK, 3. prosinca 2019. godine u OŠ dr. Ivana Novaka Macinec NASTAVA ĆE SE ODRŽATI prema redovnom rasporedu.

Učenici razredne nastave su u prijepodnevnoj smjeni, a učenici predmetne nastave u poslijepodnevnoj smjeni. Izborna nastava također će se održati prema rasporedu.

 [više]

Radionica izrade rokovnika

Autor: Josipa Strnišćak, 27. 11. 2019. 09:36

Školska zadruga „Različak“ pozvala je u goste studenticu diplomskog studija dizajna tekstila Marijanu Matić. Radionica se održala u dva termina, tijekom kojih nas je Marijana upoznala s procesom izrade rokovnika: od šivanja blokova listova do izrade korica sa šarenim tekstilima iz tvornice Čateks. Izrađene rokovnike imat ćete prilike vidjeti i kupiti na našim sajmovima. Hvala Marijani na vremenu, strpljenju i znanju koje nam je prenijela. Veselimo se budućim radionicama!

Proces izrade rokovnika možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

 [više]

Dan otvorenih vrata (Od 3 do 300)

Autor: Josipa Strnišćak, 27. 11. 2019. 09:27

Nakon dvije godine, projekt "Od 3 do 300" je u samoj završnici. Tim povodom u našoj školi organiziran je Dan otvorenih vrata, u sklopu kojeg su održane radionice i prezentirani radovi astronomske, matematičko-enigmatske i digitalno-medijske grupe. 

Fotografije možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

 
 [više]

Obavijest roditeljima 8.b razreda

Autor: Josipa Strnišćak, 25. 11. 2019. 19:39

Poštovani roditelji, molimo Vas da sutra na roditeljski sastanak sa sobom ponesete zdravstvenu iskaznicu Vašeg djeteta, učenika 8.b razreda, kako bismo ih prijavili za terensku nastavu u Vukovaru. Roditeljski sastanak započinje u 10 sati.

 [više]

Obavijest o štrajku

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 11. 2019. 10:10

Poštovani učenici i roditelji,

štrajk u svim osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama nastavlja se i dalje. S obzirom da su gotovo svi djelatnici škole u štrajku, u OŠ dr. Ivana Novaka Macinec NASTAVA SE NEĆE ODRŽAVATI DO ISPUNJENJA ZAHTJEVA, a ukoliko će biti potrebe bit će organizirani drugi oblik odgojno-obrazovnog procesa.

Sve daljnje informacije, eventualne promjene i obavijesti bit će objavljene na web stranicama škole kao i Facebook stranici škole.

U skladu s odredbama Ministarstva za sve dodatne upite u vezi održavanja nastave dostupni smo i na

mail adresi: josipa.strniscak@skole.hr ili na broj telefona 040/858 482.

Hvala na razumijevanju i potpori!

 

 [više]

Dabar 2019 - Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Josipa Strnišćak, 18. 11. 2019. 09:01

U OŠ dr. Ivana Novaka Macinec i ove godine provedeno je natjecanje Dabar, Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Natjecanje Dabar 2019 održalo se u informatičkoj učionici 15. studenog 2019., u organizaciji učiteljice informatike Josipe Strnišćak.

Natjecalo se ukupno 17 učenika od 5. do 7. razreda u 2 kategorije:

 

  1. KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda,
  2. MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda.
 [više]

Testiranje učenika za dobivanje potvrde za bicikl

Autor: Josipa Strnišćak, 18. 11. 2019. 08:59

U OŠ dr. Ivana Novaka Macinec , 15.11. održano je testiranje učenika za dobivanje potvrde za bicikl. Testiranje se sastoji od teorijskog dijela i praktičnog dijela u obliku provođenja ispitivanja učenikovih sposobnosti na poligonu spretnosti biciklom. Testiranju je pristupilo 30-ak učenika, od čega je postignuta prolaznost oko 90%. Testiranje je provodio djelatnik Auto kluba Čakovec Nenad Ban, u pratnji djelatnika PU Međimurske i učiteljice informatike Josipe Strnišćak u obliku informatičke podrške prilikom online pristupa ispitu. Učenike je za testiranje pripremao učitelj Sandro Balašković.

 [više]

Jesenski odmor učenika

Autor: Josipa Strnišćak, 29. 10. 2019. 09:30

Poštovani učenici i roditelji,
 
u SRIJEDU, 30.10.2019., započinje jesenski odmor za učenike. Učenici se u školske klupe vraćaju u PONEDJELJAK, 4.11.2019.
 
Sve daljnje informacije i obavijesti o mogućem nastavku štrajka nakon jesenskog odmora učenika bit će pravovremeno objavljene ovdje ili na Facebook stranici škole. Za sve dodatne upite u vezi održavanja nastave dostupni smo i na
mail adresi: josipa.strniscak@skole.hr ili na broj telefona 040/858 482.
 [više]

Poziv na procjenu i vrednovanje kandidata

Autor: Josipa Strnišćak, 28. 10. 2019. 13:05

REPUBLIKA HRVATSKA

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

OPĆINA NEDELIŠĆE

OŠ DR. IVANA NOVAKA MACINEC

KLASA: 112-07/19-01-08

URBROJ: 2109-34-19-01

Macinec, 28. listopada 2019.

 

Na temelju članka 12. Pravilnika o zapošljavanju u Osnovno školi Dr. Ivana Novaka Macinec, a vezano uz raspisani natječaj za učitelja/icu njemačkog jezika i učitelja/icu biologije (KLASA: 112-07-19-01-06; UR. BROJ: 2109-34-19-01) od 14.10.2019. godine Povjerenstvo za zapošljavanje (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) objavljuje:

POZIV NA PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA

 [više]

Medijska grupa na filmskom festivalu mediteranskih zemalja DUFF

Autor: Josipa Strnišćak, 24. 10. 2019. 10:36

Medijska grupa bila je pozvana na 8. DUFF, Filmski festival djece i mladeži zemalja Mediterana koji se održavao u Dubrovniku od 17. do 20. listopada. Organizatori festivala su Kinematografi Dubrovnik i Udruga za promicanje medijske kulture Luža.

Bila je izuzetna čast naći se u konkurenciji filmova iz Hrvatske, Grčke, Italije, Slovenije… Medijsku grupu predstavljao je Lovro Horvat u pratnji učiteljice Kristinke Vugrinec i ravnateljice Božene Dogša s dokumentarnim filmom „Najgore je to što nemaš nikoga“.

Posjetiti grad Dubrovnik i njegove kulturne znamenitosti, pogledati mnoštvo kvalitetnih filmova obogatilo nas je i motiviralo da u budućnosti radimo još kvalitetnije filmove kako bismo se vratili ponovo.

 [više]

MALI DOKUART I NOVA NAGRADA MEDIJSKOJ GRUPI

Autor: Josipa Strnišćak, 14. 10. 2019. 10:34

Prema odluci tročlanog žirija u sastavu Boris Poljak, snimatelj, Damir Čučić, montažer i filmski redatelj, te Denis Hladiš, pokretač festivala DOKUart, film Medijske grupe OŠ dr. Ivana Novaka Macinec „Najgore je to što nemaš nikoga“ osvojio je 2. nagradu. Svečana projekcija filmova održana je u petak 11. listopada 2019. g. u dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru. Autorski tim predstavljale su Darija Branilović, Iva Branilović, Ana Novak te njihove mentorice Andrea Matić i Kristinka Vugrinec.

Zahvaljujući toj nagradi, učenica Ana Novak sudjelovala je i na sedmodnevnoj filmskoj radionici u sklopu festivala DOKUart. Radionicu su vodili Boris Poljak, Damir Čučić i Marinko Marinkić. Nova znanja Ana će zasigurno primijeniti za nove filmove Medijske grupe kako bi bila još uspješnija na budućim filmskim festivalima.

Ostale fotografije možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

 [više]

Uspjeh naših filmaša na 57. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Sisku

Autor: Josipa Strnišćak, 8. 10. 2019. 21:28

Od 3. do 6. listopada u Sisku se održavala 57. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u čiji program je bio uvršten dokumentarni film „Najgore je to što nemaš nikoga“ i TV-reportaža „Međimurski velikan“. Autori navedenih uradaka su članovi Medijsko-digitalne grupe OŠ dr. Ivana Novaka Macinec (Ana, Iva, Danijela, Lovro, Karlo, Mihael, Tena i Matea iz 8.a) s mentoricama Andreom Matić i Kristinkom Vugrinec. Na Reviji su našu školu predstavljali učenici Lovro Horvat i Karlo Lesar  te mentorica Kristinka Vugrinec. U programu Revije prikazano je ukupno 89 filmova djece u različitim kategorijama. Film „Najgore je to što nemaš nikoga“ osvojio je 2. nagradu Ocjenjivačkog suda djece u kategoriji dokumentarnog filma.

ČESTITAMO!!!smiley

Ostale fotografije naših filmaša možete pogledati u FOTOGALERIJI.

 [više]

Mat liga

Autor: Josipa Strnišćak, 8. 10. 2019. 10:16

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

Natjecanje se odvija u matičnoj školi čime je omogućeno sudjelovanje svim školama u Republici Hrvatskoj.

Učenici od petog do osmog razreda naše škole natjecat će se u MAT 2 – ligi (D kategorija).

 [više]

#CodeWeek

Autor: Josipa Strnišćak, 7. 10. 2019. 16:48

I u našoj školi obilježili smo Europski tjedan programiranja. Sudjelovali su učenici 6.a, 6. b, 6. c i 8. b razreda koji su, zajedno sa svojim učiteljima informatike Alanom Belakom i Josipom Strnišćak, u opuštenom ali radnom ozračju prošli osnovne koncepte programiranja služeći se online resursima dostupnim na code.org.

Europski tjedan programiranja se održava po šesti put, točnije od 2013. godine kada je pokrenuto tristotinjak događanja, dok je prošle godine diljem Europe organizirano preko 2500 radionica i sličnih aktivnosti.

Glavna je zamisao demistificirati programiranje, približiti ga, pogotovo mladim, ljudima i djeci te pokazati da se njime mogu ostvariti razne dobre ideje.

 [više]

Priznanje za OŠ dr. Ivana Novaka Macinec.

Autor: Josipa Strnišćak, 6. 10. 2019. 21:09

U OŠ dr. Ivana Novaka Macinec "Škola za život" nije ništa novo. Kreativnost, inovativne metode poučavanja i vrednovanja, različitost kao prednost, kritičko mišljenje, osnovne su odlike odgojno - obrazovnog rada našoj školi. Posebno smo ponosni na našu učiteljicu Bernardu Novak koja je izabrana među 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u RH u šk. god. 2018./2019. Svojim radom postigla je izniman uspjeh u procesu unapređenja rada škole i odgojno-obrazovnog sustava. Nagradu joj je uručila ministrica Blaženka Divjak na Svjetski dan učitelja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Bernardina predanost i strast u radu s učenicima, entuzijazam, inovativnost u nastavi i dodatni rad nadahnuće su svima.

 [više]

Nagradni izlet učenika 8.a

Autor: Josipa Strnišćak, 1. 10. 2019. 07:32

Nakon osvojenog trećeg mjesta na kvizu o Europskoj uniji, proslavljena ekipa 8.a razreda 24. rujna posjetila je Zagreb. Učenici Karlo Košir, Darija Branilović i Ana Novak u Kući Europe proširivali su svoja znanja o Europskoj uniji. Nakon sjajne prezentacije o Europskoj uniji, slijedio je opušteniji dio u Muzeju iluzija uz stručno vodstvo i zapanjujuće mađioničarske trikove.

 [više]

Sudjelovali smo na 7. Smotri hrvatskoga školskoga filma

Autor: Josipa Strnišćak, 30. 9. 2019. 19:25

Smotra hrvatskoga školskoga filma, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, održavala se od 25. do 27. rujna u Velikoj Gorici. Među ukupno 50 filmskih i video uradaka učenika osnovnih i srednjih škola bio je i dokumentarni film „Najgore je to što nemaš nikoga“ Medijsko-digitalne grupe OŠ dr. Ivana Novaka Macinec. 

 [više]

Terenska nastava Medijsko-digitalne grupe

Autor: Josipa Strnišćak, 30. 9. 2019. 11:23

U sklopu projekta „Od 3 do 300“ 23. rujna učenici Medijsko-digitalne grupe svih triju škola sudionica (OŠ Veliki Bukovec, OŠ Andrije Palmovića Rasinja i OŠ dr. Ivana Novaka Macinec) posjetili su Hrvatski radio Čakovec i Školu animiranoga filma Čakovec. Uz ljubazne domaćine na radiju razgledali su studio i fonoteku te su se i učenici i učitelji okušali u javljanju uživo. U Školi animiranoga filma poslušali su o osnovama animacije, pogledali nekoliko animiranih filmova i zajedničkim snagama animirali tzv. Stickmana.  Nakon toga u OŠ dr. Ivana Novaka u Macincu uslijedile su projekcije video uradaka učenika iz Rasinje i Macinca te zajedničko druženje. Učenike su vodili učitelji Marko Vidović, Vedran Savić, Andrea Matić i Kristinka Vugrinec.

Ostale fotografije pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

 [više]

Terenska nastava u Beč

Autor: Josipa Strnišćak, 24. 9. 2019. 10:30

Učenici Osnovne škole Dr.Ivana Novaka Macinec, Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinje i Osnovne škole Veliki Bukovec su u sklopu projekta „Od 3 do 300“ posjetili grad Beč u Austriji dana 26. i 27. lipnja 2019. godine., u pratnji njihovih učiteljica njemačkog jezika Snežane Dezić-Markulinčić, Sunčice Vuljak i Kornelije Baksa.

Cilj ove terenske nastave je upoznavanje učenika s kulturom i civilizacijom zemlje čiji jezik uče, te prilika da učenici pričaju na stranom jeziku s izvornim govornicima.

 [više]

Učenici 3. razreda obilježili Olimpijski dan

Autor: Josipa Strnišćak, 24. 9. 2019. 09:28

Učenici trećih razreda Olimpijski dan obilježili su međurazrednim sportskim igrama.

Pravila ovakvog veselog druženja bila su:

  • Boravim vani, u prirodi, na svježem zraku – brinem o zdravlju!
  • Krećem se, bavim se sportom – jačam tijelo!
  • Sudjelujem u igrama, u grupi s drugim đacima, poštujem pravila,dajem sve od sebe, ne odustajem – jačam duh!

 [više]

Olimpijski dan u OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec

Autor: Josipa Strnišćak, 11. 9. 2019. 10:46

Učenici 2.a i 2.b razreda, zajedno sa svojim učiteljicama Ankom Zlatarek i Pauĺinom Mikolaj Blagus, pješačenjem su obilježile Olimpijski dan.

 [više]

Obavijest o prvom danu škole

Autor: Josipa Strnišćak, 3. 9. 2019. 08:26

Nastava započinje 9. rujna 2019. godine prema sljedećem rasporedu:

RAZREDNA NASTAVA U 7:30 SATI , 

PREDMETA NASTAVA U 13:30 SATI.

Svi učenici trebaju ponijeti papuče za razred i pribor za pisanje.

Školski udžbenici će svim učenicima biti podijeljeni u ponedjeljak, stoga učenici trebaju doći u školu s torbama. 

Prvi dan biti će održana tri sata nastave.

Autobusi voze prema uobičajenom redu vožnje .

 

Prvi dan nastave učenici prvih razreda u školu dolaze u pratnji roditelja u 9 sati.

Prvi razred u PRO Gornji Hrašćan u ponedjeljak na nastavu dolazi u 9 sati, a svi ostali razredi s nastavom počinju u 8:00 sati.

 [više]

Obavijest o održavanju popravnog ispita

Autor: Unknown , 19. 8. 2019. 10:01

Popravni ispit održat će se 23. kolovoza 2019. godine u 7:30 sati.

 [više]

Odabir udžbenika - rezultati Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 5. 7. 2019. 13:35

Pod priloženim dokumentima objavljujemo rezultate izbora udžbenika i radnih materijala za prvi i peti razred, te biologiju, kemiju i fiziku od sedmog razreda kao i popis udžbenika i materijala za ostale razrede.

 [više]

Kalendar školske godine 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: SNJEŽANA BAKSA, 2. 7. 2019. 11:59

Temeljem članka 4. stavka 2. i 3. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019. /2020. (NN 48/19, 12.5.2019.), osnivači škola na području Međimurske županije: Međimurska županija, Grad Čakovec i Savez baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj- Baptistička crkva s pastoralnim centrom u Čakovcu izabrali su 4. predloženi model:

 

 

Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2019. godine.

Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.“

 [više]

U MUZEJU ILUZIJA

Autor: SNJEŽANA BAKSA, 21. 6. 2019. 14:00

19. lipnja 2019. u okviru projekta „Od 3 do 300“ učenici triju škola, Veliki Bukovec, Rasinja i Dr. Ivana Novaka Macinec posjetili su Muzej iluzija u Zagrebu. To su bili učenici predmetne i razredne nastave koji su tijekom školske godine 2018./2019. polazili izvannastavnu aktivnost „Klub bistrića“ pod vodstvom učiteljice Tine Ladić i Bernarde Novak.

Bernarda Novak

Fotografije!!!

 [više]

Čitamo mi, u obitelji svi

Autor: MARIJA TOT, SNJEŽANA BAKSA, 18. 6. 2019. 11:17

Stigli smo do kraja projekta Čitamo mi, u obitelji svi 2019. godine.

U Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka Macinec projekt provodimo već 4 godine. Ove su godine u projektu sudjelovali učenici 3.a razreda Matične škole  uz podršku učitelja Zvonka Sabola  te knjižničarke Marije Tot.

Škola je svojim sredstvima kupila knjige za projekt te je tako pokazala da prepoznaje, potiče i želi promovirati čitanje u obitelji kao važan i nezamjenjiv vid odgoja budućih čitatelja, i da itekako shvaća kako financiranjem svoje školske knjižnice namjenskim sredstvima, ne samo za lektiru, već i za sve ostale predmete, a posebice za rekreativno čitanja (čitanje iz užitka), što je u skladu s UNESCO-vim i IFLA-inim smjernicama za školske knjižnice, ulaže u budućnost svoje djece.

 [više]

Nezaboravni dani za naše sedmaše

Autor: SANDRA LOGOŽAR, SNJEŽANA BAKSA, 14. 6. 2019. 08:16

Putovanje, razgledavanje,  druženje, zabava. Četiri dana daleko od obitelji. Nezaboravne uspomene. Sve su to doživjeli učenici sedmih razreda naše škole na terenskoj nastavi, tzv. maturalcu.  Konačno dočekavši taj dan krenuli su 3. lipnja nakon okupljanja ispred škole u 6 sati.

Prvo odredište na njihovom putovanju bio je mali gradić Nin gdje su,  uz vodstvo lokalnog vodiča - tete Vlatke, razgledali njegove znamenitosti. Put su nastavili prema Zadru gdje su vidjeli Morske orgulje, Pozdrav Suncu, crkvu sv. Donata, Kalelargu. Prošetali su zadarskim ulicama prateći i upijajući riječi tete Vlatke, ali ipak nestrpljivo iščekujući svoju konačnu destinaciju – grad Šibenik.  Oko 17 sati stigli su u hotel Mihovil, smjestili se u kratkom vremenu te otišli na plažu. Oduševljenju skoro nije bilo kraja budući da je nekima ovo bio prvi susret s morem. Večer je prošla u istom tonu – zabava u disku te nadmetanje u stolnom tenisu, biljaru i stolnom nogometu.→

 [više]

Sportski dan prvašića

Autor: SNJEŽANA BAKSA, 12. 6. 2019. 19:23

Sunce nam je napokon stiglo te smo u petak, 7.lipnja. na svježem zraku, puni energije i sportskog duha obilježili Dan sporta. Održao se kros prvih razreda, najbolji su zavrijedili diplome i slatko iznenađenje.  Nakon krosa, “mali sportaši” okušali su se u društvenim i štafetnim igrama. Tu se moglo naći starih, možda i zaboravljenih igara na travi kao što su “tačke” i “stolice”.→

 

 [više]

Kviz Znanjem do znanja

Autor: MARIJA TOT, SNJEŽANA BAKSA, 30. 5. 2019. 20:19

U Osnovnoj školi „Dr. Ivana Novaka Macinec“  29.svibnja 2019.  održan  je  kviz znanja u poznavanju lektire „ Znanjem do znanja“.

Sudionici kviza bile su ekipe sastavljene od učenika  iz predmetne nastave od petog do osmog razreda. U kvizu su sudjelovale četiri ekipe. Voditelj kviza bila je knjižničarka Marija Tot a u žiriju bile su učiteljice iz hrvatskog jezika. 

Kviz je pokrenut sa idejom da se kroz druženje i upoznavanje provjeri znanje iz opće kulture i lektire od 5. do 8. razreda. Svi  takmičari nagrađeni su prigodnim poklonima, knjigama, sponzora ALFA. Ovim putem im se najljepše zahvaljujemo na poklonima koji našim natjecateljima puno znače a ujedno su i poticaj na daljnje čitanje.→

 [više]

Terenska nastava u Fužinama, Rijeci i Ogulinu

Autor: KRISTINKA VUGRINEC, SNJEŽANA BAKSA, 29. 5. 2019. 19:48

Dana 23.5.2019. s učenicima 5. i 6. razreda išli smo na terensku nastavu u Fužine, Rijeku i Ogulin. Vodile su nas učiteljice Kristinka Vugrinec, Sandra Logožar, Monika Mesarić i Natalija Jezerinac. U Fužine smo stigli u 9:30 te pod stručnim vodstvom razgledali špilju Vrelo i uživali u prirodnim ljepotama. U 10:30 nastavili smo vožnju prema Trsatu. U 11:15 uz vodstvo svećenika razgledali smo jedno od najstarijih hrvatskih marijanskih svetišta te slušali kratko predavanje. Nastavili smo vožnju prema Rijeci te u 12:30 uz stručno vodstvo posjetili Prirodoslovni muzej. U 15:00 stigli smo u Ogulin i posjetili Ivaninu kuću bajke, također uz stručno vodstvo. Na povratku kućama smo na odmorištu Draganić uživali u nezdravoj hrani Burger Kinga.

Fotografije se nalaze u foto-galeriji !

 [više]

VeBuMaRin e-kviz

Autor: DARINKA KIRIĆ, SNJEŽANA BAKSA, 28. 5. 2019. 20:28

Učenici članovi  VeBuMaRe (knjižničarske grupe nižih razreda) PRO Gornji Hrašćan u petak, 24.5.2019. ugostili su učenike OŠ Veliki Bukovec i OŠ A.P. Rasinja, članove istoimene grupe škola koje zajedno s našom sudjeluju u projektu „3 od 300“. Druženje su omogućile učiteljice Gordana Lohajner, Marinka Mlinarić, Marina Zember i Darinka Kirić.→

 [više]

Svečano obilježen Dan škole

Autor: SIMONA BORKO, SNJEŽANA BAKSA, 22. 5. 2019. 14:43

Mnogo lijepih riječi i radosnih nota utkano je u svečanost kojom su učenici, učitelji i roditelji učenika naše škole obilježili Dan škole.

Učenici i njihovi učitelji, voditelji izvannastavnih aktivnosti, pokazali su svoju kreativnost i talente koje su njegovali kroz cijelu školsku godinu. Najprije smo uživali u 10 minuta najnovijeg uratka Medijsko-digitalne grupe, koju vode učiteljice Kristinka Vugrinec i Andrea Matić. Radi se o tv-reportaži „Međimurski velikan“, o liku i djelu dr. Ivana Novaka. Svojom nazočnošću počastio nas je jedan od protagonista spomenute tv-reportaže, knjižničar Borivoj Radojčić. Gospodin Radojčić voditelj je zavičajne zbirke „Insulana“ u kojoj se ostavština dr. Ivana Novaka brižno čuva i otima zaboravu.→

 [više]

Na terenskoj nastavi u Zagrebu

Autor: SNJEŽANA BAKSA, 21. 5. 2019. 20:46

Izvješće - terenska nastava učenika trećih i četvrtih razreda

16.5. 2019. išli smo u Zagreb. Na put smo krenuli u 8 sati. U Zagreb smo stigli u 10 sati. Prvo smo posjetili Školski muzej. Vidjeli smo kako su izgledale učionice prije više od 100 godina. Učitelji su bili puno stroži nego sad. Za neposluh su djeca bila kažnjena klečanjem na kukuruzu ili udarcima šibom po dlanu. Morali su nositi posebnu odjeću. Neki od nas su ju i odjenuli. Učenici tada nisu imali bilježnice ni olovke. Pisali su na pločicama koje izgledaju kao tableti. Pisali su malim pisaljkama, brisali su pravim spužvama umjesto gumicom za brisanje. Na pločicama nije bilo puna mjesta za pisanje, zato su učenici odmah morali zapamtiti sve što su učili taj dan u školi.→

 [više]

TS “Romske duše” iz Macinca pobijedio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Autor: SIMONA BORKO, SNJEŽANA BAKSA, 18. 5. 2019. 13:19

Djelatnike i učenike Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec oduševila je vijest da je školski tamburaški sastav „Romske duše“ osvojio prvo mjesto na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Zagrebu. Festival je održan u srijedu 15. svibnja 2019., u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Tom prigodom članovi „Romskih duša“ izveli su autorsku pjesmu „Jutro“, na kajkavskom jeziku. Vokalna solistica bila je Kiara Leskovar, učenica 2. razreda Područne škole u Gornjem Hrašćanu. Stihove pjesme „Jutro“ napisala je učiteljica hrvatskoga jezika i pjesnikinja Jagoda Vičević.  Autor aranžmana je učitelj  Gabrijel Kovačić.→

 [više]

Projekt "Školski obroci svima 2018./2019." Vijest ima dokument u privitku

Autor: SNJEŽANA BAKSA, 14. 5. 2019. 10:14

Projekt „Školski obroci svima 2018./2019.“ – Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018./2019.)

Projekt ima za cilj ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva u osnovnim školama čiji je osnivač Međimurska županija kroz pružanje nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u obliku osiguranja redovite prehrane u sklopu školskih kuhinja.

U projekt su uključene 23 Osnovne škole s područja Međimurja. Nositelj projekt je Međimurska županija. Vrijednost iznosi 1.499.627,85 kuna. Projektom je osigurano 261.100 obroka tijekom školske godine 2018./2019. za 1.492 učenika.

Sve Osnovne škole koje sudjeluju u provedbi projekta posjeduju kapaciteta za pripremu obroka, što znači da posjeduju kuhinje i ljudske resurse te zadovoljavaju propisane standarde (HACCP). Obroci koji su osigurani u sklopu ovog projekta bit će pripremljeni i podijeljeni u školi za vrijeme školskog odmora. Vrsta obroka bit će identična vrsti obroka koji se poslužuje i drugim učenicima čiji roditelji samostalno financiraju troškove školske kuhinje.

 [više]

Putujemo !

Autor: DARINKA KIRIĆ, SNJEŽANA BAKSA, 17. 4. 2019. 19:54

Izvanučionička nastava iz prirode i društva, Učenik u prometu ostvarena je 16.4.2019.

Učenici i učitelji 2. razreda sudjelovali su u prometu kao pješaci i putnici. →

 

 [više]

Pismo iz Zelengrada

Autor: MARIJA TOT, SNJEŽANA BAKSA, 17. 4. 2019. 19:45

„Planet  Zemlja ima pravo da živi bez zagađenja!“

Poruka je učenika drugog razreda povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava svake godine 22. travnja.

 [više]

Niko Košir sudjelovao na nogometnom turniru u Japanu

Autor: INES LESAR, SNJEŽANA BAKSA, 11. 4. 2019. 13:14

Naš učenik Niko Košir iz Gornjeg Hrašćana, od 25. 3. do 2. 4. 2019., sudjelovao na nogometnom turniru u Japanu u organizaciji Međimurskog nogometnog saveza.
Vratio se pun dojmova. Oduševljen je Tokiom i vrevom velikog grada. Upoznao je kosooke prijatelje i naučio nekoliko japanskih riječi. 
Prvi put je putovao avionom i dopalo mu se, a na povratku su im roditelji u zračnoj luci u Zagrebu priredili doček. 
Zanimljivo mu je bilo to što su na hotelskim  bazenima svakih puni sat morali izlaziti iz vode, a u vodu ne smiju oni koji su tetovirani. 
 
 
U nastavku pogledajte fotografije  koje su nam ustupili Nikini roditelji.
 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana Roma

Autor: SNJEŽANA BAKSA, 10. 4. 2019. 17:06

Učenici i učitelji razredne nastave su u ponedjeljak, 8.travnja na Svjetski dan Roma ugostili bake Štefaniju Borko i Štefaniju Pertlek te djeda Vidu Oršuša. 
Na početku druženja su učenice Marina Balog i Viktorija Balog pročitale na bajaškom, a Saša Borko i Karlo Štampar na hrvatskom jeziku tekstove o seobi Roma i o Romima Bajašima danas. 
Nakon toga su se gosti predstavili i ispričali kakvo im je bilo djetinjstvo, kamo su išli u školu, kako su se igrali, kako su živjeli, čime su se bavili Romi, a čime Hrvati … 

 [više]

ZEO "Nobilis" u našoj školi

Autor: SNJEŽANA BAKSA, 3. 4. 2019. 10:31

Učenike trećih razreda 29. ožujka posjetila je gđa Kristina Trupković iz zaštitarsko-ekološke organizacije „Nobilis“.

Projekt pod nazivom „I smetje vredi” uz  partnerstvo Općine Nedelišće,  Općine Orehovica, Općine Šenkovec te Gradskog komunalnog poduzeća „ČAKOM”, provodi se i u našoj školi. Kroz nekoliko tematskih crtića učenici su ponovili načine sortiranja otpada. Na  zanimljiv način naučili su i što znači kompostiranje te se i sami okušali u  izradi komposta . 

 [više]

Učenici trećih razreda u Čakovcu

Autor: SNJEŽANA BAKSA, 1. 4. 2019. 17:26

U okviru nastavnog plana i programa učenici trećih razreda naše škole zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljem posjetili su 27. ožujka 2019. Čakovec.→

 [više]

Obuka neplivača

Autor: SNJEŽANA BAKSA, DUŠANKA KERESTEŠ, 1. 4. 2019. 14:45

Učenici trećih razreda sudjelovali su u obuci neplivača na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu.

Obuka plivanja trajala je tijekom mjeseca ožujka. Prvi puta treneri su provjeravali znanje plivanja i održavanje na vodi. Kako je obuka odmicala, napredovali su i učenici. Bilo je dosta neplivača i onih koji se boje vode, ali su svi napredovali. Nakon puno treninga, „utapljanja“, pijenja vode, dosta učenika je proplivalo ili barem steklo „poluplivački“ status. Zajedničko druženje svih učenika trećih razreda naše škole još ih je više zbližilo i potaklo nova prijateljstva.

 [više]

" I smetje vredi "

Autor: TANJA SERTIĆ, SNJEŽANA BAKSA, 27. 3. 2019. 13:26

U ponedjeljak, 26. ožujka, u PŠ Gornji Hrašćan posjetila nas je gđa Kristina Trupković iz ZEO „Nobilis“. U sklopu projekta „ I smetje vredi “ podsjetila nas je kako razvrstavati otpad da bi se mogao ponovo reciklirati. Gledanjem  crtića i zanimljivom igrom sve smo lijepo ponovili te odlučili još više i bolje čuvati prirodu od zagađenja.

A mi imamo i svoj projekt: „Ekološki razred“  te smo u petak, 22. ožujka obilježili Svjetski dan voda. Pisali smo eko-poruke, recikliranjem stvorili nove predmete  i napravili svoj mali eko-kutić. Do kraja školske godine  još ćemo puno raditi na tome da naš okoliš ostane lijep i čist.→

 [više]

Međunarodno matematičko natjecanje "KLOKAN BEZ GRANICA" 2019.

Autor: TINA LADIĆ, SNJEŽANA BAKSA, 26. 3. 2019. 21:50

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatskog matematičkog društva 21. ožujka 2019. godine održano je po dvadeset i prvi put Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica", a sudjelovalo je 47 učenika naše škole.→

 [više]

Vježba evakuacije i spašavanja u našoj školi

Autor: SNJEŽANA BAKSA, MONIKA TOPLEK, 22. 3. 2019. 07:02

U četvrtak  21.ožujka 2019.  u našoj školi provedena je Vježba evakuacije i spašavanja u slučaju izvanrednog događaja potresa. Vježba je provedena u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Čakovec, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Macinec i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Črečan.→

 [više]

Zaštita vodozemaca od stradavanja na prometnicama

Autor: SNJEŽANA BAKSA, MONIKA TOPLEK, 14. 3. 2019. 18:24

Učenici  6.a  razreda s učiteljicom prirode Monikom Mesarić su 12. ožujka 2019.,  sudjelovali  u projektu "Zaštita vodozemaca od stradavanja na prometnicama". Projekt provodi  ekološka udruga ”Platana” Nedelišće u suradnji s Međimurskom prirodom i Županijskom upravom za ceste, a nama je projekt predstavila Sara Janković. Učenici su prisustvovali predavanju, upoznali se s projektom i važnošću zaštite vodozemaca, obišli lokaciju te  sudjelovali u prenošenju žaba u najbliže vodeno stanište.→

 [više]

Medijska grupa posjetila HRT

Autor: SNJEŽANA BAKSA, KRISTINKA VUGRINEC, 14. 3. 2019. 12:56

Učenici Medijske grupe OŠ dr. Ivana Novaka Macinec sa svojim voditeljicama posjetili su HRT i sudjelovali na radionici „Djeca upoznaju medije“ u sklopu Dana medijske pismenosti.→

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik

OŠ dr. Ivana Novaka Macinec u šk. godini 2016./2017. postala je dio E-dnevnik sustava.

HRlektire.com

Facebook stranica škole

Dokumenti škole

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Srednje škole
Korisni linkovi
Tisak

CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Ivana Novaka Macinec / Glavna 32, HR-40306 Macinec / www.os-inovaka-macinec.skole.hr / ured@os-inovaka-macinec.skole.hr
preskoči na navigaciju