preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Ivana Novaka Macinec

 > Naslovnica

Terenska nastava u Beč

Autor: Josipa Strnišćak, 24. 9. 2019.

Učenici Osnovne škole Dr.Ivana Novaka Macinec, Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinje i Osnovne škole Veliki Bukovec su u sklopu projekta „Od 3 do 300“ posjetili grad Beč u Austriji dana 26. i 27. lipnja 2019. godine., u pratnji njihovih učiteljica njemačkog jezika Snežane Dezić-Markulinčić, Sunčice Vuljak i Kornelije Baksa.

Cilj ove terenske nastave je upoznavanje učenika s kulturom i civilizacijom zemlje čiji jezik uče, te prilika da učenici pričaju na stranom jeziku s izvornim govornicima.

Uz pratnju vodiča gospođe Smilje Turkalj krenuli smo na razgledavanje kraljevskog dvorca Schönbrunn s prekrasno uređenim cvjetnim površinama i drvoredima. Posjetili smo  dječji  muzej dvorca Schönbrunn (Kindermuseum). Prilikom tog posjeta učenici su sudjelovali u raznim aktivnostima kao što su preodijevanje u dvorsku odjeću, učenje dvorskog bontona, razgledavanje dijela dvorca, postavljanje dvorskog stola te pisanje pisma sa perom i tintom.

Slijedio je panoramski razgled grada- Linke Wienzeile, zgrada Secesije, Karlsplatz, crkva Sv. Karla Boromejskog, dvorac Belvedere, Arsenal, Hofburg – raskošni carski kompleks, Heldenplatz, Albertina, Kärtnerstrasse, katedrala sv. Stjepana.

Nakon razgledavanja posjetili smo „Kuću glazbe“- „Haus der Musik“ – interaktivnom muzeju koji se prostire na pet razina i predstavlja fascinantan svijet glazbe i zvuka. Učenici su traženjem informacija kroz čitanje s razumijevanjem i traženje pomoći na njemačkom jeziku uspješno riješili kviz vezan uz postavu muzeja.

Muzej voštanih figura „Madame Tussauds“ bila je još jedna zanimljiva destinacija u kojem se nalaze poznate povijesne ličnosti kao što su Sissi, Marija Terezija, Napoleon te mnogobrojne svjetske poznate ličnosti.

Nakon toga slijedio je odlazak do Prirodoslovnog muzeja „Naturhistorisches Museum“ koji u svojih 39 izložbenih dvorana ima na tisuće izložaka koji prikazuju bogatstvo života na zemlji od plemenitih minerala, rijetkih fosilnih nalaza, velikih dinosaura.... Učenici su uspješno  sudjelovali u radionici „ Mord(s)geschichten“.

Nakon Prirodoslovnog muzeja, podzemnom željeznicom uputili smo se do Pratera-zabavni park u kojem su učenici mogli isprobati mnogobrojne  zabavne sadržaje.Bio je to izlet koji će učenicima ostati u trajnom sjećanju!

Doživljaje s našeg putovanja pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.
e-Dnevnik

OŠ dr. Ivana Novaka Macinec u šk. godini 2016./2017. postala je dio E-dnevnik sustava.

HRlektire.com

Facebook stranica škole

Dokumenti škole

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Srednje škole
Korisni linkovi
Tisak

CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Ivana Novaka Macinec / Glavna 32, HR-40306 Macinec / www.os-inovaka-macinec.skole.hr / ured@os-inovaka-macinec.skole.hr
preskoči na navigaciju