2019-11-27 09:27:55

Dan otvorenih vrata (Od 3 do 300)

Nakon dvije godine, projekt "Od 3 do 300" je u samoj završnici. Tim povodom u našoj školi organiziran je Dan otvorenih vrata, u sklopu kojeg su održane radionice i prezentirani radovi astronomske, matematičko-enigmatske i digitalno-medijske grupe. 

Fotografije možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

 

Matematičko-enigmatska grupa “Bistrići” svoj je rad prezentirala kroz nekoliko radionica koje su uključivale raznolike aktivnosti s mozgalicama, društvenim igrama i matematičkim zagonetkama. Učenicima su prikazane aktivnosti s drevnom kineskom slagalicom Tangram i Pentomino slagalicom te društvenim igrama. Mogli su zaigrati afričku stratešku društevnu igru Mankalu (Kalahu) i graditi toranj od drvenih pločica Jenge te rješavati logičku igru kakuro i matematičku zagonetku sudoku.

Astronomska grupa je svoj rad predstavila izložbom radova, te kratkom prezentacijom aktivnosti astronomske grupe.

Sudionici su uključeni u radionicu izrade kvadranta. Učenici su izradili kvadrant, te prikazali kako se njime mjeri kutna visina nekog nebeskog objekta.

U drugoj radionici su učenici izradili sunčev sat, prikazali kako se postavlja, te kako se očita točno vrijeme na sunčevom satu. Digitalno-medijska grupa predstavila se malom izložbom fotografskih radova te projekcijama snimljenih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova. Prikazani su animirani film "Cvijet" i igrani film "Filmić" OŠ Rasinja, igrani film "The game" OŠ Bukovec te "Najgore je to što nemaš nikoga" škole domaćina. 

Osnovna škola Dr. Ivana Novaka Macinec